Zdrowe odżywianie ZdroweForum.pl
Zdrowe odżywianie, zdrowe podejście do życia - pogadajmy o tym ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Chili
2008-09-23, 12:11
Dieta Kopenhaska, Kopenhadzka
Autor Wiadomość
Frezja
Świeżak :)

Wysłany: 2010-07-27, 14:24   

Ja też zaczynam. Już 2 x ją stosowałam i udało mi się schudnąć po ok. 6 kg. Jojo nie było, kg wróciły, ale dużo później i z własnej winy;)...... Na mnie się sprawdza. kto chce się dołączyć - zapraszam;)

Reklama

Wysłany:    Reklama

Graga 
Mistrz ceremonii
4.01-17.01.10 DK -6 kg

Wysłany: 2010-07-27, 17:14   

megan byaaa ja zrobiłam sobie 2 dni białkowe ,bo troszke sobie pozwalałam (fakt ze winny był @,ale dzisiaj dostałam wiec luzik :-P ) i w tej chwili waga stoi ,zobacze jak mi sie skonczy @,ale cos nie moge przekroczyc tej magicznej 6 :roll: po @ znow zorbie sobie pare dni białkowych i zobacze.
Odliczam dni do urlopu :bounce: od 30 lipca zaczynam sie urlopować 8-) :bounce: :bounce: :mrgreen:
dziewczyny moze polecicie mi jakąs fajną ksiązke,bo własnie koncze 4 -ostatnią część cyklu zmierzch (zajebista polecam :mrgreen: ) i nie mam co teraz czytać :-(

ZACZYNASZ DK,TO ZAPOZNAJ SIE Z NAJDŁUŻSZYM POSTEM NA SRT 475

megan 
Mistrz ceremonii

Wysłany: 2010-07-27, 21:15   

minia zupke jem 2-3 razy dziennie. Czasem leje sobie ja do duzego kupka i tak czesciowo pije a cesciowo jem łyzeczka :) Przyznam sie, ze nie stosuje sie do jadłospisu kapuscianej tzn. moim głównym posiłkiem jest zupa i w zasadzie oprócz niej nie jem innych reczy zalecanych w poszcegolnych dniach jak np. chude mieso ryz itp. Jak juz cos to owowce tzn jabłko 2 razy w ciagu dnia jak czuje sie bardzo głodna i czasem napije sie kafiru 0,5%. Efekt koncowy bo dzis 7 dzien cos ok 3 kg ale to sie jutro okaze jak sie zwaze.
Graga, trzymam kciuki za ciebie oby ci sie wkoncu udało przekroczyc ta 6. Niestety nic Ci nie polece bo ostanio jestem totalnie zaniedbana jesli chodzi o czytanie. Przy moim małym nie mam za dużo czasu. Moja lektura to ostanio: żywienie i rozwój małego dziecka haha
Ale moze juz niebawem sie to zmieni. Szkoda tylko, że tu nie mam dostepu do polskich ksiazek.

Eve_Dże 

Wysłany: 2010-07-27, 21:26   DK

Dziś kończy się dzień drugi mojej DK. Póki co mam silną wole i nie ciągnie mnie w ogóle... Podwójne utrudnienie w tym że pracuje w fabryce ciastek :) Ale mam totalne obrzydzenie niż chęć zjedzenia tych ciastek... Najgorsze to że nie można jeść więcej owoców tylko raz na jakiś czas ;/ A jak wam idzie Drogie Panie??

byaaa 
Mistrz ceremonii
byaaa - Pati

Wysłany: 2010-07-27, 23:39   

Megan, jestem pełna podziwu! tak dlugo jesz ta zupke! pewnie niezle zlecisz z wagi na tej dietce! powinnysmy z Gragą z Ciebie przyklad brac:D chociaz Graga tez zaczeła sie ladnie dietkowac-bialkowac:)
Graga, heh tez dzis dostalam @ ! :D fajnie ze sie tak synchronizujemy:D i musze sie jakos ogarnąć:| bo dzis niby nie chcialo mi sie jesc, bo czulam sie zle i slabo to i tak zarlam:| nawet sobie ciasto zrobilam:| no masakra! czemu my baby mamy @ :( bu..... a jesli chodzi o ksiazki... hm... polecam "Alchemika" Paulo Coelho;) czytałam ja daaaaawno temu, ale jest po prostu cudowna i z checia wciagnełabym sie w nia znowu;) swoja droga Coelho ma swietne ksiazki;] np "11 minut" , jedynie nie umiałam sie wkrecic w "Pielgrzyma", jakos tak... no i szczerze to nie mam czasu na czytanie;] aktualnie czytam "Męzczyzni sa z marsa, kobiety z wenus" John Gray - bardzo mądra ksiązka, ale wymagająca wielkiego skupienia i zaczytania. Nie jest łatwa, bo ocieka wiedzą i 'radami' ktore trudno zapamietac wszystkie na raz, ale jest swietna - moze dowiedzialabys sie z niej o tym jak "działa" Twój Mąż w sprawach w ktorych np nie umielibyscie sie dogadac:D ( Megan Tobie tez ta ksiazke polecam:D ). Kolejna ksiazka jaka moge polecic tooo... "Wichrowe wzgórza" Emily Bronte (ogladałam tez film kilka razy;]), "Więzy krwi" Nory Roberts, "Sprzedane" Louise Brown ... no i to by chyba bylo na tyle:P jakby co to pytaj:P heh sie rozpisałam:D pozdrowki:)

[ Dodano: 2010-07-27, 23:43 ]
Eve_Dże, popieram, owoce na DK były dla mnie wybawieniem! wiec przypominajac sobie jak sie czulam wtedy, wspieram Cie psychicznie w tych ciezkich chwilach:D nie jestes sama:D

30.08.2009 - 11.09.2009 DK

"Kobiecość jest cechą bolesną"

Eve_Dże 

Wysłany: 2010-07-27, 23:56   

BAYAA[/i][/b] I jak poszło Ci w tej diecie?? Efekty takie jakich się spodziewałaś???

megan 
Mistrz ceremonii

Wysłany: 2010-07-28, 09:37   

byaaa, Paulo Coelho FAKTYCZNIE MA DOBRTE KSIAZKI. "Wichrowe wzgórza" tez kiedys czytałam i apropo filmu jest bardzo dobrze nakrecony. Mnie od wczoraj wieczór tak boli brzuch, że dzis byłam pewna, ze dostane @ no ale narazie cisza. napuchłam troche przez ta noc :( . Na wadze tak jak sie spodziewałam około 3 kg na minusie dokładnie nie moge powiedziec bo waga przed dieta mi sie wachała. Generalnie polecam diete bo wsumie sie na niej nie głoduje i jednak jest do przejscia :D moze dopiero za 2-3 podejsciem no ale teraz wiem, że sie da.
Pati ja też ostanio dużo pieke naszczescie dla meża a nie dla siebie jakos mi to pomaga przynajmiej sie napatrze i na wdycham tych zapachów :D

Graga 
Mistrz ceremonii
4.01-17.01.10 DK -6 kg

Wysłany: 2010-07-28, 11:07   

byaaa musze zajrzeć do tych książek ,ktore mi polecasz :-> A apropo dietowania to masz racje musimy brac przykład z megan :lol: ja po @ zobacze ile waże ,bo teraz nie ma sensu,gdyż i tak jestem cała napuchnięta :-P Razem wspieramy sie w dietowaniu i nawet razem mamy @ hehe nieźle ;-)
megan ja tak robiłam na DK ze pichciłam pyszności moim chłopakom i "najadałam" sie tym zapachem,a swoją drogą to mam ochote na placek ze śliwkami i dzisiaj taki upieke ,a co tam :-P
A gdzie reszta naszych weteranek :?:

[ Dodano: 2010-07-28, 11:11 ]
Eve_Dże to fakt te owoce na DK to był niesamowity rarytas i pamietam jak sie nimi delektowałam,jabłko nigdy wczesniej tak mi nie smakowało jak na DK ;-) Ale DK to tylko 13 dni ,naprawde tylko :-> zobaczysz ani sie obejrzysz a bedzie po ,zwłaszcza po 7 dniu jakos czas szybciej leci ;-)

niki1312 
Stały bywalec
Marta

Wysłany: 2010-07-28, 12:59   

Graga, megan, byaaa, Misiowata Witajcie moje Kochane!!!!Pewnie myslalyscie,ze juz Was opuscilam na zawsze-ale nie!!!!Po przyjezdzie z Polski mialam totalne urwanie glowy!Po pierwsze to w Polsce razem z corcia zlapalysmy angine ropna:( I jak wrocilysmy to Hnia dostala grzybice po antybiotykach:( wiec,szpital w domu:( Pozniej remont lazienki,ktory mial trwac tydzien a trwal 2,5 tygodnia,wiec masakra!!!!!Ale teraz juz jestem z Wami!!!!W poniedzialek przyjechal do mnie moja mamusia,wiec pewnie bede miala juz troszke wiecej czasu by usiasc przy komputerze:)Jesli chodzi o moja wage....hmmm obzeralam sie strasznie :oops: i przytylam 2kg:( Ale od poniedzalku jestem na Dukanie z moja mama(ona juz schudla na tej diecie 17kg!!!!) no i juz 1kg sszedl:)Dzis na wadze 58 ale nie zmieniam suwaczka bo mam nadzieje,ze za dwa dni bedzie aktualny:)
Troszke nie jestem w temacie,bo nie czytalam Was za wiele ale teraz juz bede na bierzaco:)Sciskam Was moje zlotka:*

[ Dodano: 2010-07-28, 13:10 ]
megan, podziwiam Cie!!!!Kiedys bylam na tej diecie i pamietam,ze bylo spoko i ja przeszlam,ale jakis czas temu probowalam ja zrobic po raz drugi i wytrzymalam tylko dwa dni-poprostu chcialo mi sie wymiotowac:(
Misiowata Gratuluje domu!!!!!!Ach jak ja tez bym tak chciala.....
Graga, ja tez przekonalam sie do Dukana-moze waga nie schodzi jakos super szybko,ale nie chodze tez glodna:)Wyjezdzasz gdzies na wakacje,czy odpoczywasz w domu?
byaaa, Gratuluje Ci zdania egzaminow!!!!!Teraz wakacje i LABA:))))

megan 
Mistrz ceremonii

Wysłany: 2010-07-28, 13:30   

niki1312, no wkoncu sie pojawiła :) wiedziałam, ze predzej czy pózniej do nas wrócisz :)

Dzis juz po diecie i co robic dalej??????????? eh no nic trzeba bedzie uwazac na to co sie je, że by efekt utrzymac. Ale ja chce jeszcze te 2 kg mniej :( (((( kobiecie nigdy nie dogodzi pamietam jak jeszcze kilka miesiecy temu mówiłam sobie oby do 65kg a pózniej juz mi wszystko jedno haha

minia 

Wysłany: 2010-07-28, 14:53   

dziś mój 3 dnień na diecie kapuścianej i chyba coś jest ze mną nie tak.... bardzo boli mnie głowa i mam zawroty.... kurcze pieczone nie spoddziewałam się że coś będzie nie tak ponieważ wczoraj czułam się swietnie.... pomóżcie.... :-( :-( :-(

Graga 
Mistrz ceremonii
4.01-17.01.10 DK -6 kg

Wysłany: 2010-07-28, 15:05   

niki super ze znow z nami jestes a ten kg to tak szybko zrzucisz ze faktycznie nie warto zmieniać suwaczka :-D mam nadzieje ze córcią juz dobrze ;-) no dukan to naprawde fajan dietka mimo ze ja stosuje tylko jego czesc-znaczy robie sobie np 2 lub 3 dni samych bialek(czyli 1 faze) to i tak dziala rewelacyjnie ;-)
megan "apetyt rośnie w miare jedzenie" wiem cos o tym...jak zaczynałam dK marzyłam o 60 a teraz chcialabym miec tą 5 z przodu :-P hihi

[ Dodano: 2010-07-28, 15:07 ]
minia a moze brak Ci witamin,ja nie jestem ekspertem od kapuścianej,ale moze witaminki i magnez bys wziela tak jak na DK sie je zażywa ;-)
byaaa zakupilam na allegro wichrowe wzgórza :-P :mrgreen:

[ Dodano: 2010-07-28, 15:09 ]
niki jeśli chodzi o wakacje to chcemy wyskoczyc ze znajomymi na weekend nad morze a tak to w sumie żadnych planow nie mam ,no i na dzialke do kumpeli na pare dni pojade. jeszcze tylko jutro do pracy i od piątku urlopikkkkkkkkkkkkkkkk :bounce:

byaaa 
Mistrz ceremonii
byaaa - Pati

Wysłany: 2010-07-28, 17:22   

Eve_Dże, na diecie kopenhaskiej spadlo ze mnie jakies 5 kg, ale niestety szybko mi wrocily;) bo sobie zaczełam pozwalac;) wiec uwazaj PO diecie;)
megan, tak mysle sobie ze gdyby nie to ze zbliza Ci sie @ to pewnie na wadze miałabys jeszcze lepszy wynik! nie zdziwie sie jak po @ waga poleci w dol:) no chyba ze zdarzysz sobie 'nadrobic':) hihi :) Wy dziewczyny tak fajnie dobrnełyscie do swoich suwaczkow, a ja ciagle stoje w miejscu... ;)
Graga, hehe jestes wielka:D tego jeszcze nie miałam zeby po poleceniu ksiazki odrazu ktos kupował:D no popatrz:D nie bedziesz zalowac zakupu:P bynajmniej taka mam nadzieje;p ;p
niki1312, WOW WOW WOW przecieram oczy i oczom nie wierze! :D cóż za widok przed oczkami:D NIKI:D świeto:D jak milo CIe znowu widziec:) naprawde juz myslałam ze nas porzucilas;( :D ale jestes:D jak dobrze ze sie pomyliłam:D chudzinko po co Ty sie odchudzasz:) za to pogratuluj mamusi:) piekny wynik! pełen podziwu:)
minia, żeby na kapuścianej bolała glowa? hm i zawroty? hm... skoro na kapuscianej tak zle sie czujesz, to co byloby na diecie kopenhaskiej?:/ jedz jakies witaminy, przerwij diete moze, bo nie ma sensu sie katowac!

30.08.2009 - 11.09.2009 DK

"Kobiecość jest cechą bolesną"

minia 

Wysłany: 2010-07-28, 17:44   

myślę że jednak to nie od diety... ale od pogody u nas na pomorzu strasznie niskie ciśnienie.... a pozatym dziś bardzo ciężki dzień w pracy.... zobaczę jak się jutro będę czuła... już kupiłam witaminy... dzieki za rady :-) :-) :-) :-)

Teddy Picker 
makeUpMyMind

Wysłany: 2010-07-28, 19:59   

hej ;) witam wszystkich... tak się ciesze, dzisiaj kupiłam składniki a jutro rozpoczynam dietę. Trzymajcie kciuki.

Odpowiedz do tematu