Zdrowe odżywianie ZdroweForum.pl
Zdrowe odżywianie, zdrowe podejście do życia - pogadajmy o tym ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Chili
2008-09-23, 12:11
Dieta Kopenhaska, Kopenhadzka
Autor Wiadomość
Magdeczka
Gość

Wysłany: 2007-11-26, 18:43   

Gosik napisał/a:
Cześć możecie mi powiedzieć jak przygotować befsztyk w diecie kopenhaskiej? Czy można smażyc i doprawić?

ja smaże na niewielkiej ilości oliwy z oliwek i mięso posypuje odrobiną bazylii dla smaku i aromatu, pozdrawiam!

Reklama

Wysłany:    Reklama

Kaśka 
Moderator

Wysłany: 2007-11-26, 20:02   

Gosik napisał/a:
Cześć możecie mi powiedzieć jak przygotować befsztyk w diecie kopenhaskiej? Czy można smażyc i doprawić?

Magdeczka napisał/a:
ja smaże na niewielkiej ilości oliwy z oliwek i mięso posypuje odrobiną bazylii dla smaku i aromatu, pozdrawiam!

Nie powinno się smażyć, nie polecam też gotowania - najlepiej wołowinę na befsztyk ugotować na parze. Dlaczego?

Smażenie odpada z powodów oczywistych - w każdej diecie najlepiej go unikać. Jeśli chodzi o gotowanie - ta dieta ma stanowczo mało witamin i środków odżywczych, dlatego ten befsztyk jest ważnym punktem - gotując na parze nic nam nie ucieka w wodę, jednocześnie unikamy niezdrowego smażenia.

Gosik - możesz doprawić, moja rada (żeby było łatwiej i smaczniej) to zmielić wołowinę, zagnieść z przyprawami i zrobić rumsztyk na parze, lub z grilla - naprawde dobre! ;-)

Magdeczko - jeśli nadal uważasz, że jednak wolisz smażyć - to zrób to metodą dietetyczną - obsmaż z zewnątrz jak się lekko przyrómieni dolej wody lub trochę rosołu i uduś.

Mam nadzieje, że któraś z powyższych rad przypadnie wam do gustu i czekam na wrażenia :-)

Magdeczka napisał/a:
Dziewczynki, no jak Wam idzie?
Przez zmianę forum już żadna nie klika:(

Tego szczerze mówiąc nie potrafię zrozumieć - teraz są znacznie lepsze warunki do dyskusji niż wcześniej, dziewczyny nie wstydzić się! ;-)

kaito 
Świeżak :)

Wysłany: 2007-11-26, 22:04   

Kaśka napisał/a:
moja rada (żeby było łatwiej i smaczniej) to zmielić wołowinę, zagnieść z przyprawami i zrobić rumsztyk na parze, lub z grilla - naprawde dobre! ;-)

Super pomysł, poważnie - ten befsztyk był dla mnie problemem i nie mogę uwierzyć, że nie wpadłam na tak prosty pomysł żeby zrobić w formie mielonej...
Czy można w to jeszcze wgnieść np. posiekane ogórki konserwowe lub kiszone? Jeszcze się okaże, że dieta kopenhaska potrafi być smaczna :-D Kasiu dzięki!

Marta
Gość

Wysłany: 2007-11-26, 22:26   

MOzna go lekko podsmazyc!jesli jest chudy to 3 minuty z jednej trzy z drugiej!i nie jest taka sucha!przynajmniej ja tak robie i jest bardzo smaczna

Chili 
Moderator

Wysłany: 2007-11-27, 10:23   

kaito - ogórki, pieczarki, grzybki w occie, natka pietruszki - tego można nadużywać w każdej diecie :chef:

malgosia 

Wysłany: 2007-11-27, 16:50   

Cześć!!!

Dziś moj 6 dzień i właśnie jestem po kurczaku - uff nie wiem czy dam rade zjeść kolacje ...

wierzcie mi warto dotrwać chociaż do tego półmetka :twisted:
Kurke przyrządziła moja mama i wyszło rewelacyjnie - użyła soli ale nie dużo, poza tym głównie zioła prowansalskie polecam

Marta
Gość

Wysłany: 2007-11-27, 17:09   

NO tak!6 dzien to wyzera!mi sie tak skurczyl zoladek ze zjadlam 2 udka i sie pozadnie najadlam!dzis moj 9 dzien i wiem ze przetrwam!jesli przezylam 7 dzien to juz luzik!zycze Ci jutro kolezanko wytrwalosci jutro :-> .Na dzien dzisiejszy schudlam juz 5 kg :mrgreen: :mrgreen: ale mysle ze jeszcze 1,5 kg spadnie!trzymajcie sie!!!

malgosia 

Wysłany: 2007-11-27, 20:30   

ech tak Ci zazdroszcze, że masz już siódemke za soba - aż się boje pomyśleć o jutrzejszym dniu... :silent:

Marta
Gość

Wysłany: 2007-11-27, 22:14   

Malgosiu!dasz rade trzymam za Ciebie kciuki!odezwij sie jak Ci minol dzien!

Inka
Gość

Wysłany: 2007-11-27, 23:04   

Czesc ja jutro zaczynam, troche sie boje ze zaslabne czy cos podobnego. Slyszalam, ze to sie zdarza to prawda? :roll:

zlociutkaiv 
Iwonka

Wysłany: 2007-11-28, 14:14   

zaczelam :) dziewczyny trzymajcie kciuki:) mam pytanie czy kawa moze byc z dodatkiem mleka??

Inka
Gość

Wysłany: 2007-11-28, 16:26   

zlociutka - dzisiaj zaczelas????

bo ja dzis, wiec jakby co to razem zaczelysmy! :cheers:

Marta
Gość

Wysłany: 2007-11-28, 16:46   

Czesc!wedlug mnie mleka nie mozna dodawac do kawy!wszystko co trzeba jesc jest zawarte w rozpisce a reszta iest "zakazana"!takie jest moje zdanie.A jak widze ze dziewczeta pisza o ogorkach,grzybkach marynowanych...nie wiem!jesli w taki sposob jedzac schudly to super,ale orginal diety wyraznie mowi, ze podjadanie innych rzeczy niz w rozpisce rowna sie zakonczeniu diety.Ja nienawidze kawy bez mleka ale mus to mus

ela
Gość

Wysłany: 2007-11-28, 17:30   dieta

nie podoba mi się ta strona poprzednie forum bylo o niebo lepsze, no ale cóż!

Magdeczka
Gość

Wysłany: 2007-11-29, 10:07   

już 11 dzień, zostało tak mało :-D
wczoraj się zważyłam, no i 3kg mniej, ważę (z 52) 49kg, SUPER!
no i smażyłam i jakoś przeżyłam z zamierzonym skutkiem...
ALE! jadłam tylko to co napisane w DK, zero podjadania
z niecierpliwością czekam do niedzieli,pozdrawiam WAS wszystkie, szczególnie te wytrwałe :mrgreen:

Odpowiedz do tematu