Zdrowe odżywianie ZdroweForum.pl
Zdrowe odżywianie, zdrowe podejście do życia - pogadajmy o tym ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dieta proteinowa - Dieta Dukana
Autor Wiadomość
BrzuchStop
Świeżak :)

Wysłany: 2010-04-23, 20:10   

Chodzi o diete proteinową tak?? Szczerze mówiąc to nie bardzo,chociaż to tylko jeden kieliszek... Ale to nie tyczy się tylko tej-podczas stosowania każdej diety nie można pozwalac sobie na picie alkoholu.

Reklama

Wysłany:    Reklama

kcajip 

Wysłany: 2010-04-24, 02:23   

fakt jest taki ze niby nie można alkoholu pić, ale z własnego doświadczenia wiem ze lepiej np wypić kieliszek wódki niż wino bo ono jest słodzone no i niby z owoców robione. Na własnej skórze przetestowałam drinki z cola zero i nic to nie zaszkodziło mojemu chudnięciu, a nawet sam Dukan pisze w książce ze właśnie ta cola zero (czyli słodzona aspartanem) jest dozwolona więc imprezę można przeżyć bez szwanku chociaż to też zależy od organizmu ;] pozdrawiam

qwerty09877890 

Wysłany: 2010-04-26, 12:20   hi dziewczyny

od dzis mam zamiar przejsc na diete proteinowa. moglybyscie napisac mi ile czasu [dni] tra kazdy po koleji etap[faza]

k.matula1 

Wysłany: 2010-04-26, 17:42   

Nareszcie dostałam książkę i wiem że z winka nici.Ale parafina ciekła mnie przeraża.Jeżeli chodzi o czas trwania każdej fazy to zależy ile chcesz zgubić.Ja stosowała I przez 5 dni i zgubiłam 3 kg.chciałabym jeszcze z8 kg . Czyli II faza około 8 tygodni a potem 10 dni za każdy zgubiony kilogram.Także do jabłuszek i chlebka mam daleko .Pa!! ;-)

kcajip 

Wysłany: 2010-04-26, 21:08   

mi leci już 3 tydzień i jestem bardzo zadowolona stracilam 5,5kg praktycznie bez żadnego problemu... Jeśli chodzi o te dni co na ile to ja stosowalam w I etapie 10dni i teraz w II etapie 5 na 5 czyli 5 dni fazy uderzeniowej i 5 dni fazy II czyli uderzeniowa plus warzywa i są naprawdę dobre efekty no a dalej to tak jak koleżanka u góry wspomniała 10 dni na każdy stracony kilogram :] życzę powodzenia

BUBU_11 

Wysłany: 2010-04-26, 22:00   

Witam,
chciałabym się dowiedzieć,gdzie można zakupić olej parafinowy,który jest jedynym tłuszczem w diecie Ducana.Pytałam w aptekach i sklepach ze zdrową zywnością,ale wszyscy robia duże oczy! :-(

qwerty09877890 

Wysłany: 2010-04-27, 00:00   co jecie?

a co wy dziewczyny jecie w pierwszej fazie? macie jakies ciekawe pomysly zeby urozmaicic? jaka wedlinke? itp co na sniadanie, obiad i kolacje

abask 
Częsty gość

Wysłany: 2010-04-27, 08:58   

BUBU_11 Moja kolezanka kupiła taki olej w aptece właśnie. mała buteleczka jak woda utleniona. mam ten olej ale nie użyłam go jeszcze chociaż na diecie proteinowej jestem od miesiaca :)

kcajip 

Wysłany: 2010-04-27, 16:31   

a wie ktoś czy parówki drobiowe tez się nadają?? bo mam dylemat hehe :)

BUBU_11 

Wysłany: 2010-04-27, 17:03   

abask napisał/a:
BUBU_11 Moja kolezanka kupiła taki olej w aptece właśnie. mała buteleczka jak woda utleniona. mam ten olej ale nie użyłam go jeszcze chociaż na diecie proteinowej jestem od miesiaca :)

Ale w aptece była też oliwka parafinowa dla niemowląt,czy to o to chodzi??

k.matula1 

Wysłany: 2010-04-27, 19:06   

Ja poszłam do apteki i kupiłam po prostu parafinę.Robiłam majonez ale tego nie da się jeść.Wole samą musztardę.A CO UŻYWACIE ZAMIAST CUKRU.Jakich słodzików.Bo naczytałam się o aspartamie i wlłosy dęba stanęły.

BUBU_11 

Wysłany: 2010-04-28, 09:57   

W ksiązce Dukan pisze,żeby parafinę rozcieńczać z wodą mineralną,czysta i w dużej iliści moze powodowac rozwolnienie :-)

emi88 
Częsty gość

Wysłany: 2010-04-28, 23:28   

Witajcie :mrgreen:
Postanowilam zaczac diete proteinowa, bo po pewnym czasie na zdrowym odzywianiu waga stanela i nie chce ruszyc :evil: Takze od jutra startuje z wami i mam nadzieje, ze w razie watpliwosci moge liczyc na wasza pomoc :-D

agnieszka001 
Częsty gość
agnieszka

Wysłany: 2010-05-04, 17:33   

witam wszystkich
jestem tu nowa ,alez u was cisza :-)
wlasnie skonczylam faze uderzeniowa i dzis zaczelam 2 etap.opowiedzcie mi czego moge sie spodziewac.pewnie przybiore troche .moj wynik po 5 dniach 1 fazy to 1,5 kg bylo nawet 1,8 po 2 dniu ale potem ciut poszlo w gore. spodziewalam sie ze wiecej nie spadnie, bo nie mam duzej nadwagi .jestem ciekawa ile zajmie mi czasu dojscie do upragnionej 60.... :mrgreen: pozdrawiam i trzymam kciukasy

mischa206 
dietka proteinowa

Wysłany: 2010-05-05, 10:56   

Hej jestem tu nowa. Byłam 8 dni na fazie I, choć test pokazal mi że powinnam być tylko 5 dni. Spadło 2 kg :P od dziś zaczynam faze II. I w końcu będą moje kochane warzywka :mrgreen: pozdrawiam i życze powodzenia wszystkim odchudzającym się :P

Odpowiedz do tematu