Jedno z moich śniadanek (piątek):
-Miseczka owsianki (tylko owsianka, każde inne płatki zawierają za dużo cukru)
-2 Jajka, obojętnie jakie byle nie surowe (sadzone, gotowane, omlet...)
-1 kromka pełnoziarnistego chleba (suchego)
Polecam też zjeść garść orzechów(ale nie przy okazji tylko zastąpić jakieś danie orzechami), kiedy po ich zjedzeniu mamy uczucie sytości. Smażymy tylko na tłuszczach roślinnych/oliwa z oliwek
Oliwa z oliwek nie nadaje się do samażenie, a do spożywania na zimno. Smaży się oleju rzepakowym.
Nie prawda. Do smażenia jak najbardziej wskazana jest oliwa, tylko nie z pierwszego tłoczenia, a z wytłoczyn oliwek. Nie zostawia ona tego gorzkawego posmaku jak oliwa z pierwszego tłoczenia i nie wytrąca się tyle wartości odżywczych podczas obróbki cieplnej.
Hej
a moje sniadanko to na poczatek blonnik popity woda, a po malej chwili koktajl odzywczy, multiwitaminy i herbatka z guarana. Mowie wam, nic tak nie stawia na nogi
_________________ Klub odchudzania w Olsztynie 513213665
ja jadam placki:) które jadam również na 2 śniadanie
4 łyżki otrębów owsianych
2 lyżki otrębów pszennych
1 jajko
kubeczek jogurtu( smak w zależności od humoru)
poł opakowania 125 g sera białego
mieszam wszystko i smaże na patelni teflonowej bez tłuszczu formując male placuszki i smaże przez ok 4-5 in pychota:)
Wysłany: 2010-05-17, 16:00 Re: Co na śniadanie? :)
Janinka napisał/a:
Cześć
Napiszcie proszę, jak wyglądają Wasze śniadanka - co jecie i pijecie. Nie dyskutujmy tutaj o wyższości kawy nad herbatą - na temat: co na śniadanie!
Może podpatrze jakieś fajne śniadaniowe menu od koleżanek i kolegów
Ściskam
Janina
Witaj,
Ja od dłuzszego czasu wcinam musli na sniadanie. Bo szybko, mozna przed wysjciem z domu zmieszać z jogurtem i przede wszystkim zdrowe i pożywne. Ale nie zadne z tych kupnych...tylko sama sobie projektuje mieszanki i wybieram na co mam ochote, otreby, orzechy, owoce!jak macie pomysł na fajne i zdrowe mieszanki to piszcie!!!
Odkryłam ostatnio świetne musli na śniadanie .sama wybieram co chcę mieć w środku, i chodzi o to, że to nie jakaś pasza jak dla królików, tylko składniki najlepszej jakości. pachnące truskawki, maliny, jagody... bardzo duży wybór dodatków. Ostatnio próbowałam musli z belgijska czekolada. świetne na śniadanie , do pracy, a ostatnio kupiłam znajomym na prezent. Drukują na tubie z musli naklejkę z nazwą jaką wymyślisz. Mój był "Dla Lusi i Matka". strona prosta w obsłudze, szybka dostawa. Jestem zachwycona tym MUSLI. strona mojemusli.pl . czuję się po nim syta przez długi czas.
Odkryłam ostatnio świetne musli na śniadanie .sama wybieram co chcę mieć w środku, i chodzi o to, że to nie jakaś pasza jak dla królików, tylko składniki najlepszej jakości. pachnące truskawki, maliny, jagody... bardzo duży wybór dodatków.[...]. Jestem zachwycona tym MUSLI. strona mojemusli.pl ..
Witam!!!
Za twoja namowa weszlam na te storne mojemusli.pl i zamowilam sobie TUBE....swoja droga niezly design z tymi tubami!!!!i czekam na wysylke!!!!mam nadzieje ze jakosc bedzie kompatybilna do ceny!ale owoce rzeczywiscie wygladaja super... ktos jeszcze probowal MOJEMUSLI ????
[ Dodano: 2010-06-08, 10:37 ]
Chapeu bas dla mojemusli!!!!!rewelacja!!!
zamowilam, odebrałam na brackiej....jak kto chce to i do domu jest dostawa!!!
i poporstu mnie zamorowało.... bo nie jadlam nigdy wczesnie musli z malinami, borowkami, nerkowcami iinnymi cudami!!!!i sa duzo duzo lepsze niz te co kupowałam z sklepach ekologocznych za 20 zeta za 200gram!!!!
polecam MOJEMUSLI!!! Moja dzidzia bna sniadanie tez dostaje mojemusli a musze przyznac ze niezly z niej niejadek!!ale narazie wcina!!!wiec szzzzzzzzzzzzzzz zeby nie zapeszyc!pozdrawiam wszystkich sniadaniowiczow!!!
Śniadanie: hmmm? ^ ^ ja jem raczej pożywne śniadanie a później (wieczorem) staram się jadać lekko. napewno pieczywo pełnoziarniste, ser wędlina i duuuużo warzyw. Czasami zastępuje to płatkami albo parówkami ^ ^ ogólnie zależy od odnia ale napewno nie jem białego pieczywa tylko ciemne pełnoziarniste bo jest ono zdrowsze i bardziej odżywcze.
Witam,
Moje śniadanie to produkty Herbalife, po 2 tygodniach stosowania programu zdrowego śniadania schudłem 3 kg i 2cm w pasie. To zachęciło mnie do działania i zostania dystrybutorem i doradcą wellness. Zdecydowanie zmieniło się moje samopoczucie, przestały mnie boleć stawy, nie jestem senny i mam więcej energii. Polecam spróbować każdemu.Chętnie udzielę szczegółowych informacji.
Pozdrawiam
Zbigniew Krajewski
Tak Westa, ja należe do tych osób, które w kółko mogą jeść to samo i nigdy mi się nie przejada he he he Tuńczyka robię sobie przeważnie w weekendy, tak od święta natomiast w tygodniu jest musli wymiennie albo z jogurtem naturalnym, albo z mlekiem, zalezy na co ochotę przyjdzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum