Zdrowe odżywianie ZdroweForum.pl
Zdrowe odżywianie, zdrowe podejście do życia - pogadajmy o tym ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Po zwichnięciu kolana....
Autor Wiadomość
Prometeus
Przyjaciel forum
Vip

Wysłany: 2010-06-23, 18:06   Po zwichnięciu kolana....

Witam.

Jakiś czas temu skręciłem lewe kolano, byłem głupi że poszedłem do lekarza, a nie do rehabilitanta, ale szkoda było mi kasy :evil:

Lekarz wsadził mi nogę na 4 tygodnie w gips, dwa razy miałem wyciąganą krew z kolana, nie wiem jak to się nazywa, punkcja czy jakoś tak, do tego brałem zastrzyki przeciwzakrzepowe, dostałem też lek przeciwbólowy, ale go nie brałem. Po za tym zalecił potem jakieś zabiegi (z chłodzeniem nogi) ale nie miałem gdzie je robić to tylko sam pod lodowatą wodą ją chłodziłem.

Teraz mogę normalnie chodzić, i ćwiczę, ale nie jest ta noga w pełni sprawna. Boli mnie to kolano po prawej stronie i pod nogą na zgięciu. Podczas biegania czasem też mnie boli, ale jak rozgrzeje nogę wyłącza mi się ten ból, ale intensywniejsze bieganie odpada.

Wiecie może coś o rehabilitacji stawu kolanowego i co w ogóle może mi być, co powinienem z tym zrobić?

Pewnie powiecie bym poszedł do lekarza albo jakiegoś rehabilitanta, i pewnie pójdę, ale to kosztuje, zastanawiam się czy nie ma czegoś co sam mógłbym na razie zrobić, i czego nie powinienem robić by nie rozwalić do końca nogi.

Proszę bardzo o odpowiedź.

Pozdrawiam

Reklama

Wysłany:    Reklama

Balbina 
Świeżak :)

Wysłany: 2010-07-29, 07:45   

Widzę, że nikt nie odpowiedział...cóż może to ci chociaż trochę pomoże: http://www.sportowystyl.c...id=475&Itemid=7

Odpowiedz do tematu