Zdrowe odżywianie ZdroweForum.pl
Zdrowe odżywianie, zdrowe podejście do życia - pogadajmy o tym ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Diety czy zabiegi kosmetyczne
Autor Wiadomość
Madlen1975
Świeżak :)
Madlen

Wysłany: 2010-07-18, 18:05   Diety czy zabiegi kosmetyczne

Cześć Dziewczyny , ja już wypróbowałam chyba wszystkie diety , które były dostępne na rynku .Niestety beż efektu , przez pół roku nie jadłam węglowodanów , koszmar zero chleba , makaronu , ziemniaków tylko mieso i jajka. Próbowałam również tabletek na odchudzanie niestety bardzo źle sie po nich czułam .Ostatnio natknęłam się na artykuł o nowym zabiegu do usuwania tkanki tłuszczowej , nazywało się to chyba transdermalna liposonikacja. Czy któraś z was próbowała już takiej metody . Podobno jest bezbolesna i bardzo skuteczna .Zabiegi nie należa do tanich więc mam pytanie czy warto wydać pieniądze ?

Reklama

Wysłany:    Reklama

Tomasz Wichlaj 
Stały bywalec
Doradca Żywieniowy

Wysłany: 2010-07-21, 15:34   

Madlen1975, widzę, że napisałaś zaledwie jeden post, więc nawet nie wiem czy tutaj jesteś.

Osobiście nie pozwoliłbym na "grzebanie" w moim ciele. I jeszcze za to płacić?

Trochę więcej konsekwencji. Dieta bezwęglowodanowa? Ok. Ale węglowodany również są potrzebne. To nasz źródło energii. Lepiej ograniczyć zamiast odstawić całkowicie. Tym bardziej, że nie da się ich całkowicie uniknąć. :)

Do białka, które spożywałaś w dużej ilości dołóż jeszcze jakieś oczyszczacze (najlepiej naturalne typu błonnik), węglowodany raczej w postaci owoców (przy okazji również kolejną porcję błonnika dołożysz), a i witamin i minerałów. Organizm chce jeść. I to przez 24 godziny na dobę i wystarczająco głoduje przez 8 godzin snu. Nie bój się jeść.
Jedz ale na zasadzie odwróconej piramidy.
Czyli śniadanie jak najbardziej syte. Jakaś przekąska za 3-4 godziny, obiad może i nie mały ale bez przesady, kolejna przekąska i kolacja.
Schudniesz.

Wellness Life Challenge - Doradcy Żywieniowi :)

papryka 
Częsty gość

Wysłany: 2010-07-27, 18:39   

Wiesz co z tego co napisałaś a szczególnie to zdanie na początku, w którym piszesz, że wypróbowałaś chyba wszystkie możliwe diety chyba świadczą o tym, że miałaś dietę dobraną nieodpowiednio. Przynajmniej ja tak myślę, więc może zamiast szukać zabiegów, które mają na celu usunięcie tkanki tłuszczowej poszukaj dobrego dietetyka ??
A co do samego zabiegu, to ja niewiele wiem na jego temat.
I zanim się zdecydujesz na to, żeby się mu poddać dobrze by było, żebyś wszystko dokładnie sprawdziła.
A możesz podać trochę więcej informacji na jego temat??

Odpowiedz do tematu